Fri entré till Junibacken med Stockholm Pass

Junibacken

 • Junibacken
 • Junibacken
 • Junibacken
 • Junibacken

Fördelar med Stockholm Pass:

Fri entré till Junibacken med Stockholm Pass
Ordinarie biljettpris: Vuxen: 179 kr, Barn (2-15) 149 kr

På Junibacken får barn och vuxna chansen att uppleva fantastiska saker tillsammans! Junibacken är barnkulturhus med barnboken i centrum. Huset byggdes 1996 på initiativ av Astrid Lindgren och är en perfekt utflykt för familjer med barn i åldern 2-8 år. Här upplever man sång, musik och teater samt utställningar baserade på kända barnböcker.

Åk Sagotåget genom Astrid Lindgrens berättelser och dyk rakt in i den magiska världen mellan boksidorna.

Junibacken har även en egen teater. Här skapas alla pjäser av Junibacken själva och det ges upp till sju föreställningar om dagen. I Junibackens restaurang kan man njuta av hantverk i en annan form. Här serveras allt från hemlagad husman till barnklassikerna köttbullar och pannkakor. Avsluta med ett besök i Junibackens barnbokhandel. Här finns ett fantastiskt utbud av barnböcker för alla åldrar och en mängd titlar på andra språk än svenska.

Höjdpunkter:

 • Sagotåget
 • Teater
 • Lekfulla utställningar
 • Bokhandel
 • Cirkustematiserad restaurang

Visste du att:

- Astrid Lindgren, Sveriges älskade barnboksförfattare, skapade odödliga figurer som Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket.

- Många av sagorna Astrid Lindgren skrev baserades på minnen från hennes barndom..

Missa inte:

Sommar 2018: I sommar gör Pippi entré på Junibacken. I nya föreställningen Pippi flyttar in, spelad av en barnensemble, får ni uppleva Tommy och Annikas magiska första möte med Pippi Långstrump. Spelas tom 21 augusti

Sagotåget - Ta tåget till sagorna!

Kliv på Sagotåget och dyk rakt in i den magiska världen mellan boksidorna. Här möter du Madicken, Emil, Karlsson och de andra på en förtrollande resa mellan svensk sagosommar och rytande Karmafall. Vackert, spännande och lite sorgligt – precis som det ska vara. Sagotåget blev den sista text som Astrid Lindgren skrev, och lyssnar du på den svenska versionen så är det Astrid själv du hör i högtalarna.

Barbro Lindgren på Junibacken

Vilda Bebin, Max, Loranga. Upptäck författaren Barbro Lindgrens fria, fantasifulla figurer på Junibacken. En upplevelse där ni tillsammans går in i barnböckernas värld. På riktigt.

Villa Villekulla - Välkommen hem till Pippi!

Villa Villekulla är nästan precis som ett vanligt hus. Stort och gult och stiligt, med en fin veranda och trevliga gardinder. Det står förstås en prickig häst och betar en bit bort, det är lite konstigt. Och i köket ser det ut som att någon är i färd med att baka pepparkakor på golvet, det verkar också lite skumt. Och så är det det där med sängen, hur sover egentligen människan som bor här? Ja, Pippis hus är kanske inte riktigt som ett vanligt hus. Men det är väldigt bra! Frågan är om det inte är snäppet bättre? Välkommen att undersöka saken själv!

Teatern - Fantastiskt verkligt och helt magiskt

Att gå på teater kan vara en förtrollande upplevelse. Spännande, overkligt och fantastiskt. Saga, dikt och verklighet på en och samma gång. Men det kan kännas lite läskigt också. Junibacken har en egen teater. Här skapas alla pjäserna av Junibacken själva – både manus, musik, scenografi och kostym – och det ges upp till sju föreställningar om dagen.

Ett barn under 6 år går in gratis med en vuxen med ett giltigt Stockholm Pass.

För fullständiga öppettider besök www.junibacken.se

Hur man tar sig hit:

  Buss: 69, Hop on Hop off
  Spårvagn: 7
  Båt: Hop on Hop off

Se: fullständig lista över inkluderade attraktioner

För fullständiga öppettider besök www.junibacken.se
Torsdag -
Fredag -

Loading Map - Please wait...

Adress:

Galärvarvsvägen 8, 106 54, Stockholm

Telefonnummer:

+46 (0) 8 587 230 00