Fri entré till Spritmuseum med Stockholm Pass

Spritmuseum

 • Museum of Spirits
 • Museum of Spirits
 • Museum of Spirits
 • Museum of Spirits

Stockholm Pass Benefits:

Fri entré till Spritmuseum med Stockholm Pass
Normal Price: Adult: SEK 130; Child (15-18): SEK 60

Smaka, lukta och lär dig mer om Sveriges sprittradition och dryckeskultur på Spritmuseum på Djurgården. Ett fascinerande museum som inkluderar alla dina sinnen. Här finns provningsrum, bar, restaurang och butik.

Höjdpunkter: 

 • Absolute Art Collection 
 • Utställningen "Spritlandet Sverige"
 • Smakbricka med svenska drycker.

Visste du att: 

- Brännvin användes till en början i krigsindustrin vid tillverkning av krut och som medicin.

- År 1825 fick alla män i svenska flottan en daglig tilldelning om 16 cl brännvin.

Utställningar:

Framtidens Mat & Dryck
Kliv in i en värld av framtidsspaning. Vad blir det för mat i framtiden? Kommer köttbullen finnas kvar på tallriken eller blir svinnsallad, lab-mjölk och insektsburgare en del av vardagsmaten?
Spritmuseum visar nu “Framtidens Mat & Dryck”, en utställning för alla som är nyfikna på vad vi kommer att äta härnäst, hur man gör för att bli en framtidsätare och varför maten är viktig för klimatet.

Absolut Art Collection: Photo
Stort, brokigt, gränslöst – som alltid i Absolut Art Collection. Temat för 2019 års sommarutställning är fotografi. Vi visar 60 fotografiska verk från samlingen skapade av 23 internationellt kända konstnärer inom konst- och modefotografi. Bilderna speglar en era av techno och supermodeller i kalla krigets slut och internets barndomsår, då digitala drömmar blev en realitet. Här ryms det ultraglamourösa, såväl som det sunkiga. Utställningen visas 27 april till 2 oktober 2019.

Spritlandet Sverige
Studera den komplexa relationen mellan alkohol och det svenska folket i denna tankeväckande utställning. Den kommer att engagera alla dina sinnen när du passerar de olika utställningsobjekten och läser om händelser och fenomen relaterade till alkohol. 

 

Spritmuseum Brygga


Med Sveriges dryga 750 dryckesproducenter har väl utbudet aldrig varit större än vad det är just nu. På Spritmuseums brygga har vi koncentrerat oss just på det svenska och samlat drycker från flera av landets producenter; whisky från Gävle, gin från Södermalm och öl från Adelsö. Och mycket mer! Gästspel med dryckesproducenter varje vecka, hela schemat finns på hemsidan - https://spritmuseum.se/restaurangen/brygga-bersa/

 

Hur man tar sig hit:

  Buss: 67, Hop On-Hop Off
  Spårvagn: 7
  Båt: Hop On-Hop Off

Se: fullständig lista över inkluderade attraktioner

Måndag 10.00 - 17.00
Tisdag 10.00 - 17.00
Onsdag 10.00 - 17.00
Torsdag 10.00 - 19.00
Fredag 10.00 - 19.00
Lördag 10.00 - 19.00
Söndag 12.00 - 17.00
Sista avgången:

Stängt: 23-25, 31 december

Loading Map - Please wait...

Adress:

Djurgårdsvägen 38, 115 21 , Stockholm

Telefonnummer:

+46 8 121 313 00