Fri entré till Rosendals slott med Stockholm Pass

Rosendals slott

Åter 2021
  • Rosendal Palace
  • Rosendal Palace
  • Rosendal Palace

Fördelar med Stockholm Pass:

Fri entré till Rosendals slott med Stockholm Pass
Ordinarie biljettpris: Vuxen: 100 kr, Barn (7-17) 50 kr

Rosendals slott i Stockholm ligger på vackra Djurgården och byggdes för kung Karl XIV Johan på 1820-talet. Slottet ritades av arkitekten Fredrik Blom. Rosendals slott användes som sommarresidens och står fortfarande välbevarat än idag som en unik dokumentation av Karl-Johan stilen i Sverige. Idag är Rosendals Slott ett museum där man kan uppleva inredning för kungligt bruk med fantastisk konst, möbler, vackra gardiner och tapeter. Upplev biblioteket med kung Karl XIV Johans boksamling och de färgstarka inredningarna med vackra material och möbler i Röda, Blå- och Gröna salongen.

Under sommarmånaderna finns det guidade turer som anordnas dagligen med erfarna guider som berättar om slottet och kungligheterna som har bott där. När du besöker Rosendals slott måste du även ta en promenad i den vackra trädgården och omgivningarna på Rosendal.

Besök attraktionens hemsida för aktuella öppettider  

Kungliga promenader

Ladda ner appen Kungliga promenader som guidar dig under en naturskön promenad på Djurgården från Djurgårdsbron, längs stranden till det kungliga sommarslottet Rosendal.

Hur man tar sig hit:

    Buss: 44, 69

Se: fullständig lista över inkluderade attraktioner

Besök attraktionens hemsida för aktuella öppettider
-

Loading Map - Please wait...

Adress:

Rosendalsvägen 49, Stockholm

Telefonnummer:

+46 8 402 61 00

Attraktioner i närheten