Fri entré och guidad tur på Rosersbergs slott & Båtutflykt till Rosersbergs Slott

Rosersbergs Slott

  • Rosersberg Palace Stockholm

Fördelar med Stockholm Pass:

Fri entré och guidad tur på Rosersbergs slott 
Ordinarie biljettpris: Vuxen: 545 kr, Barn (7-17): 273 kr

Rosersbergs slott

Rosersbergs slott är en av Sveriges bäst bevarade hemligheter. Slottet byggdes av familjen Oxenstierna på 1630-talet men blev ett kungligt slott och sommarresidens när staten inlöste det för Gustav III:s bror hertig Karl på 1700-talet. Rummen har förblivit orörda sedan år 1886, inredning, möbler och samlingar är väl bevarade. På Rosersbergs slott kan du följa med på guidade turer i slottet för att uppleva kungliga miljöer och lära dig mer om slottet, och kungligheterna som har bott där. 

Här har tiden stått still och i Rosersbergs slott finns några av de bäst bevarade kungliga interiörerna i Sverige från sent 1700-tal och tidigt 1800-tal. Passa gärna på att ta en promenad i den magnifika trädgården som ligger vackert vid Mälaren.

Besök attraktionens hemsida för aktuella öppettider

Båttur till Rosersberg 

Njut av en fri båttur till Rosersberg och Rosersbergs slott där du bjuds på vackra vyer när båten tar dig längs med Mälaren. På Rosersbergs slott får du uppleva en resa tillbaka i tiden till en kunglig miljö från sekelskiftet 1800. Rosersbergs slott i Stockholm är en av Sveriges bäst bevarade hemligheter och byggdes av familjen Oxenstierna på 1630-talet. Det blev ett kungligt slott och sommarresidens först när staten inlöste det till Gustav III:s bror hertig Karl på 1700-talet. Rummen har förblivit orörda sedan slutet av 1700-talet med inredning, möbler och samlingar väl bevarade.

Tidtabell:

Klicka här för att se tidtabellen för båtturen

OBS! Tur med Strömma Kanalbolaget. För att åka en sightseeingtur med båt hämtar du en fribiljett i en av Strömmas biljettkiosker vid kajerna. Det går inte att förboka turer med Stockholm Pass.

Om biljettkiosken är stängd kan du gå direkt till båten och visa upp ditt Stockholm Pass för personalen. I mån av plats.

Tips! Under högsäsong så är det många som vill åka de populära sightseeingturerna. För att vara säkra på att få en biljett så tipsar vi om att ni går till Strömmas biljettkiosker i god tid innan turen avgår.

Hur man tar sig hit:

    Pendeltåg: T-Centralen
    Båt: Stadshusbron

Se: fullständig lista över inkluderade attraktioner

Besök attraktionens hemsida för aktuella öppettider

Loading Map - Please wait...

Adress:

Stadshusbron, Stockholm

Telefonnummer:

+46 8 12 00 40 00

Attraktioner i närheten