Fri båttur med Djurgården Runt med Stockholm Pass

Djurgården runt

 • Royal Canal Boat Tour Stockholm
 • Royal Canal Boat Tour Stockholm
 • Royal Canal Boat Tour Stockholm

Fördelar med Stockholm Pass:

Fri båttur med Djurgården Runt med Stockholm Pass
Ordinarie biljettpris: Vuxen: 240 kr; Barn (6-15): 120 kr

 

Njut av en kort båttur och en äkta sightseeingupplevelse i Stockholm. Upplev de mest kända vyerna ur ett annorlunda perspektiv när du färdas genom den vackra Djurgårdskanalen och på Saltsjön. Sightseeingbåten passerar några av Stockholms mest kända platser: Slussen, Gamla Stan och ögruppen Fjäderholmarna – "porten till skärgården".

Turens längd: 50 minuter

Audioguide finns på 11 olika språk: svenska, engelska, finska, tyska, franska, spanska, italienska, ryska, japanska, estniska, kinesiska

Tidtabell

Tillgänglig franc och med april 2021: Se Strommas webbplats för mer information om tidtabellen. 

Höjdpunkter:

 • Fjäderholmarna
 • Slussen
 • Gamla Stan
 • Prins Eugens Waldemarsudde

Visste du att:

- Sedan kung Karl Knutsson på 1400-talet bytte till sig ön från Klara kloster har kungen haft dispositionsrätt över Kungliga Djurgården. Ön var fram till 1800-talets slut kunglig jaktpark men är idag ett populärt rekreationsområde för stockholmare och besökare.

- Prins Eugens Waldermarsudde på Djurgården är ett av Stockholms mest populära konstmuseer med en unik kollektion av nordisk konst från tidigt 1900-tal.

- Gamla Stan är den ursprungliga stadskärnan från 1200-talet. 

Platser du passerar:

Fjäderholmarna

Fjäderholmarna består av fyra öar som ligger en liten bit utanför Djurgården.  Du ser dess klippor och grönska när du åker båtturen Djurgården Runt. Om du vill ha en heldag på Fjäderholmarna kan du besöka öns museum och bryggeriet för att prova svensk whisky eller öl. Under sommaren står Fjäderholmsscenen  värd för konserter och scenföreställningar. 

Prins Eugens Waldemarsudde

Fram till Prins Eugens död 1947 var detta hans hem och konstateljé. Numera är det ett konstmuseum med prinsens konst och fantastiska verk ur hans privata konstsamling. I trädgården syns kända verk av franska och svenska skulptörer som Rodin, Bourdelle och Milles.

Gamla Stan

Gamla Stan är ett av de mest pittoreska områdena i Stockholm med fascinerande, historiska byggnader längs kullerstensgränder och torg. Här finner du även Kungliga slottet och den imponerande Storkyrkan, med anor från 1200-talet. 

OBS! Tur med Stockholm Sightseeing. För att åka en sightseeingtur med båt hämtar du en fribiljett i en av Strömmas biljettkiosker vid kajerna. Det går inte att förboka turer med Stockholm Pass.

Om biljettkiosken är stängd kan du gå direkt till båten och visa upp ditt Stockholm Pass för personalen. I mån av plats.

Tips! Under högsäsong så är det många som vill åka de populära sightseeingturerna. För att vara säkra på att få en biljett så tipsar vi om att ni går till Strömmas biljettkiosker i god tid innan turen avgår.

Hur man tar sig hit:

  Buss: 62, 69, 76
  Tunnelbana: Östermalmstorg

Se: fullständig lista över inkluderade attraktioner

 
SE ÖVERSIKT FÖR TIDTABELL

Loading Map - Please wait...

Adress:

Strömkajen, kajplats 3, Södra Blasieholmen 9

Telefonnummer:

+46 8 12 00 40 00

Attraktioner i närheten