Sightseeingturer

Spara pengar på Stockholms bästa sightseeingturer och utflykter

Stockholm är en perfekt stad att utforska både på land och till sjöss och erbjuder unika perspektiv med båt, buss och till fots. Med Stockholm Pass kan du njuta av alla nedanstående turer utan kostnad. Upptäck stadens vackra skärgård, öar och slingrande kullerstensbelagda gator från guidade promenader till historiska båtar och panoramabussar.

Båttur till Drottningholm - spara 380 kr

Njut av en kryssning runt Mälaren och besök det vackra historiska Drottningholms slott. Denna pittoreska båttur tar 60 minuter enkel väg och du kan ta in sevärdeheterna av detta fantastiska UNESCO Världsarv innan du upptäcker slottet, trädgårdarna, slottsteatern och Kina Slott.
29 mars - 20 oktober

Båttur till Fjäderholmarna - spara 160 kr

Åk ut till vackra Fjäderholmarna med denna båttur som tar 25 minuter. Det är ett populärt utflyktsmål för både lokalbefolkningen och turister som besöker ön för att njuta av cafékultur och den oslagbara utsikten av stränder, skog och hav. Missa inte museet och bryggeriet på ön.
4 maj - 8 september

Djurgården Runt - spara 240 kr

Få en genuin känsla för Stockholms vattenvägar och kanaler på sightseeingturen Djurgården Runt. Från detta unika perspektiv kan du luta dig tillbaka och njuta av en 50 minuter lång rundtur i Djurgårdens kanal, Slussen, Gamla Stan och Fjäderholmarna. Med en förinspelad guidning på 11 språk kan du njuta av utsikten och lära dig mer om staden samtidigt.
5 april - 15 december

Kungsholmen Runt - spara 230 kr

Se de viktigaste platserna i Stockholm på sightseeingturen Kungsholmen Runt som tar dig vattenvägen genom city. Passera några av Stockholms toppattraktioner som Stadshuset, Reimersholme och Långholmen och färdas runt vackra Kungsholmen.
1 juni - 11 augusti

Stockholm Panorama busstur - spara 330 kr

Den här Panoramaturen med buss är ett perfekt sätt att se de bästa platserna i Stockholm, från ikoniska Gamla Stan till Stadshuset, Kungliga Slottet och Djurgården. Njut av den fantastiska staden ombord på en bekväm buss med audioguider på flera språk.

S/S Stockholm till Vaxholm - spara 320 kr

Borda det historiska fartyget S/S Stockholm till Vaxholm, skärgårdens huvustad. Det är ett av de populäraste besöksmålen med båt och ett måste under ditt besök i Stockholm. Medan du är där, se till att besöka det berömda Vaxholms fästning och museum också.

Båttur till Birka Vikingastaden - spara 425 kr

Upptäck den unika vikingastaden Birka, med anor från 700-talet. Detta enorma arkeologiska område kommer att lära dig om Sveriges vikinghistoria och ger dig en inblick i de första bosättarna och deras stad. Det är en fascinerande heldag och som en av platserna för UNESCO världsarv, är det något man inte får missa.
4 maj - 22 september

Båttur till Sigtuna - spara 390 kr

Besök hjärtat av det Svenska riket – den första staden i Sverige – Sigtuna. Denna vackra båttur till Sigtuna följer de historiska kungliga vattenvägarna genom Mälaren. I Sigtuna ges en guidad tur bland historiska ruiner, kyrkor, pittoreska gatorna och vackra trähus från 1700-, 1800-, 1900-talet.
29 juni - 11 augusti

Båttur till Skokloster Slott - spara 390 kr

Ta en båttur till Skoklosters slott och gå runt i den historiska miljön och upptäck spännande föremål och konst, samt den vackra barockträdgården utanför, med anor från 1680-talet.  Om du vill lära dig mer om slottet, dess samlingar och de kungligheter som har levt där, kan du också följa med på en guidad tur.
29 juni - 11 augusti

Hop On-Hop Off buss & båt - spara 740 kr

Det finns inget bättre sätt att se sevärdheterna i Stockholm än att åka en fri tur med Hop On-Hop Off buss & båt. Med över 24 busstopp att välja mellan kan du göra din egen sightseeingplan. Med båtturen kan du upptäcka kanalerna och vattenvägarna med 8 stopp, inklusive Kungliga Slottet, Vasamuseet och fler.
Hop On-Hop Off båt: 27 april - 1 september

Stockholm Vintertur - spara 310 kr

Om du besöker Stockholm under vintern så får du inte missa den värmande Vinterturen och se stan i vinterskrud från vattnet! Medan vi passerar de frostiga stränderna i Stockholm, kommer denna båttur ta dig runt skärgården och Fjärderholmarna medan du kan smutta på en glögg och äta en varm soppa.
17 december - 29 mars

Båttur till Mariefred - spara 360 kr

Hoppa ombord på den historiska ångbåten S/S Mariefred. Den kända koleldade ångbåten tar dig på en historisk resa till den pittoreska staden Mariefred, en liten charmig stad vid Mälarens södra strand. Luta dig tillbaka och njut av den avkopplande turen med en vacker utsikt över sjön.
2 juni - 9 september

Fler sightseeingturer som ingår:

  • Under Stockholms Broar - spara 320 kr
  • Båttur till Artipelag - spara 495 kr
  • Båttur till Gustavsberg - spara 310 kr