SL-kort

Köp till ett SL-kort till din bokning för att få ett komplett sightseeingpaket och slipp stressen över hur man tar sig från punkt  A till B. SL-kortet inkluderar obegränsat antal resor med Stockholms kollektivtrafik, kortet  aktiveras första gången det används och är giltigt i 24 timmar eller 72 timmar.

Observera: SL-kortet är för närvarande giltigt till slutet av 2020. 

Fördelar med ett SL-kort

  • Ett kort som täcker alla transportmedel tillhörande Stockholms lokaltrafik så som  tunnelbana, pendeltåg, spårvagn och buss
  • Enkelt sätt att ta sig runt i Stockholm
  • Obegränsat användande under giltighetstiden 
  • Du behöver inte bära med dig pengar till biljetter

Observera: Vi säljer endast SL-kort tillsammans med Stockholm Pass. Man kan inte köpa SL-kort separat från oss och du kan inte lägga till ett resekort till ett Stockholm Mobile Pass.

Var kan du använda ditt SL-kort?

SL-kortet ger dig obegränsat antal resor med alla  transportmedel i Stockholms lokaltrafik. 

✔ Tunnelbana

✔ Spårvagn

✔ Bussar

✔ Båtar

✔ Pendeltåg

Hur aktiverar du ditt SL-kort?

SL-kortet är inte datumstämplat och aktiveras första gången du använder det. Du aktiverar inte ditt Stockholm Pass när du aktiverar ditt SL-kort och vice versa. Du kan använda ditt SL-kort oberoende av Stockholm Pass.

SL-korten finns som 24 timmar och 72 timmar och säljs som angivet nedan: 

1 dags Stockholm Pass: 24 timmars SL-kort

2 dagars Stockholm Pass: 72 timmars SL-kort

3 dagars Stockholm Pass: 72 timmars SL-kort

5 dagars Stockholm Pass: 2x72 timmars SL-kort

Barn under 7 år reser gratis med SL i vuxens sällskap med ett giltigt SL-kort. Helgrabatt för 7-11 åringar i SL trafiken: Under helgen, från fredag klockan 12.00 till söndag klockan 24.00 får barn som fyllt 7 men inte 12 år fritt följa med en vuxen som fyllt 18 år som innehar giltig SL biljett.

OBS! Vi har ingen möjlighet att erbjuda pensionärsrabatt på SL-kort.

Kan jag resa från Arlanda till Stockholm med mitt SL-kort?

Du kan resa till Arlanda med pendeltågen som går på Uppsala-linjen (linje 38). De har en station som heter Arlanda C som ligger vid Skycity mellan terminal 4 och 5 på flygplatsen. Arlanda passagebiljett är en tilläggsbiljett som du som har en giltig SL-biljett måste komplettera med för att passera in eller ut från tågstationen vid Arlanda flygplats. Biljetten kostar 120 kr och gäller i två timmar från köptillfället och kan användas en gång. Barn och unga under 18 år betalar ingen passageavgift. 

I SL-kortet ingår inte Arlanda Express, Flygbussarna eller någon annan transfer.